De Overijssel DagboekenInleiding OverijsselOverijssel is een over de 12 provincies over Nederland. Het grenst aan de provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Gelderland en het buurland Duitsland. De hoofdstad van Overijssel is Zwolle. Overijssel wordt dit wordt ook wel een “Achtertuin aangaande Nederland” genoemd, aangezien dit bezit ons omvangrijke hoeveelheid met natuur.

Je kunt Overijssel onderverdelen in 3 delen: De kop betreffende Overijssel, Salland en Twente.

Elke streek heeft zijn eigen uiterlijk. In de kop aangaande Overijssel tref je veel drinkwater (meren) aan, Salland heeft heuvels met veel weilanden en in Twente zie je veel bossen. Kortom in Overijssel is veel te ontdekken!!

Geschiedenis betreffende OverijsselEen allereerste personen die het gebied Overijssel bezochten, hadden nauwelijks vaste woonplaats. Ze leefden als zwervers en waren compleet afhankelijk van de milieu. Ze leefden betreffende een jacht, de visvangst en dit bijeenbrengen over wilde vruchten, wortels en noten.Zodra gereedschap gebruikten zij vuurstenen. Die vuurstenen bestaan in omvangrijke aantallen in de grond tot uw beschikking. Om 2500 wegens Christus begon een mens een eigen plek te zoeken. De allereerste landbouwers kozen een zandgronden aangaande Twente en plekken langs de Vecht en Regge teneinde te wonen. Pas in de vroege Middeleeuwen gingen een mensen in een IJsselstreek wonen. Uit deze tijd zijn ook veel werktuigen en gebruiksvoorwerpen van aardewerk tot uw beschikking. Tot een vijftiende eeuw werd Overijssel nog Oversticht genoemd. Het Sticht kan zijn een oude naam voor Utrecht, een bisschopsstad, welke tot in de dertiende eeuw macht uitoefende aan ons omvangrijk gebied. Later kreeg het gebied de titel Overijssel, die benaming was bedacht via een mensen in dit westen die spraken over dit gebied met de overzijde van een IJssel.

In de tijd over Willem I kwam daar in Overijssel meer aandacht wegens handel en nijverheid (metaal en textiel). Terwijl Willem I aan de macht kan zijn (1835)geraken er belangrijke verkeersverbindingen geschapen. Zo ontvangt Zwolle verbinding betreffende een IJssel en zo ook verbinding betreffende een Zuiderzee.Doordat er verdere industrie komt, dienen te er meer wegen en waterwegen geschapen worden.In Twente kan zijn er heel wat textielindustrie, Twente verandert aangaande ons boerengebied tot een vlug groeiend industriegebied.Naast de aanleg aangaande een Overijsselse kanalen komt er om 1864 een allereerste spoorwegverbinding.

In een twintigste eeuw volgen een ontwikkelingen elkander sneller. Op een steden groeien en er geraken verdere wegen aangelegd, waaronder zelfs ons autobaan. De sterke bevolkingstoename zorgt er voor het oude boerderijen verdwijnen en nieuwbouwwijken uitkomen. Nu bezit Overijssel verscheidene grote steden met totaal 5.084.509 inwoners.

SallandMidden in Overijssel ligt Salland. In Salland liggen de Nederlandse “bergen”. Onder andere een Friezenberg, Holterberg, Haarlerberg, Luttenberg, Hellendoornseberg en Lemelerberg. Veel betreffende die bergen zijn bedekt met heide en mos. Salland ligt in dit middelpunt met Vacatures Rotterdam riviertjes en beekjes. In dit westen de IJssel, riviertje de Reest in dit noorden, een Regge in het oosten en een Schipbeek in dit zuiden. In Salland zie je veel verschillende landschappen. Daar bestaan korte stadjes (Ommen, Nijverdal) en bij de IJsselstreek bestaan daar weilanden (uiterwaarden) met grote boerderijen en eeuwen oude Hanzesteden bijvoorbeeld Deventer. In een tijd dat mensen alsnog nomaden waren, hadden ze hun kampen bij de Vecht en een IJssel. Bij Dalfsen en Mariënberg zijn veel vuurstenen voorwerpen en verschillende spullen uit een middensteentijd gevonden (9000-5300 voor Christus).

TwenteTwente bezit heel wat geschiedenis. Dit bezit veel platteland, korte steden en omvangrijke loofbossen. Twente is het oostelijke deel over Overijssel. Dit is een opwindende regio met z’n kronkelende beekjes, riviertjes en bossen. Daar zijn in Twente veel Saksische boerderijen (het is een type boerderij). Een grondsoort in Twente is zand en ons beetje klei. Enkele publiceren in Twente zijn: Delden, Enschede, Oldenzaal, Almelo, Hengelo, Denekamp en Rijssen.

In het oosten met Twente stroomt het riviertje een Dinkel.De Overijssel Dinkel bezit ons lengte van 84 kilometer, doch 44 kilometer ligt in Duitsland. Het kan zijn een zijrivier van een Vecht. Langs de Dinkel zijn mooie loof- en naaldbossen te opmaken en koren- en heidevelden. Aan het ontstaan van een Dinkel kan zijn het ons smal riviertje, naderhand wordt een Dinkel langzamer breder. Twente kan zijn een cruciaal industriegebied. Een grootste Vacatures Zuid Holland Zorg En Welzijn industrieplaatsen zijn: Enschede, Almelo en Hengelo. In Enschede waren heel wat textielfabrieken. Ten Cate en Gelderman waren bekende namen.Na 1967 bestaan er heel wat textielfabrieken gaan sluiten. Ook niet alleen textiel was daar in Twente maar verder metaalindustrie, denk in Hengelo maar met Stork en Holec, Daarnaast waren er steenfabrieken.

De vlag en dit wapen van Overijssel


Een vlag over Overijssel heeft in dit midden ons kleine blauwe golvende Vacatures Rotterdam balk. Het is dit symbool betreffende een IJssel. Aan een boven en een onderkant is ons recht rooie balk. Die loopt ook niet volstrekt door tot een blauwe balk doch Vacatures Westland daar tussen komt alsnog een gele balk. Aan allebei de kanten.

Het wapen met Overijssel is ons schild betreffende daarop een rood “klimmende” leeuw. Er achter loopt een golvende lijn (IJssel). Boven dit schild zit een 5 bladerige kroon. Dit wapen is aan 2 kanten vastgehouden door twee klimmende leeuwen van gezonde kleur

overijssel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *